Центърът на Рио де Жанейро се превърна в най-важното място за селфи-снимки в столицата на Олимпийските игри. Ден след официалното откриване на Игрите, хиляди жители и гости на града се редуват пред олимпийския огън, за да си направят снимки с телефоните.

Един от местните хора Тиаго Родригеш, който добави как преди години се е противопоставял на провеждането на Олимпиадата в Рио де Жанейро, сега е щастлив да си направи снимки и се гордее, че именно родното му място е домакин на събитието.

Пламъкът вече е преместен на новото му място на Олимпик Булевард след края на церемонията по откриването в петък вечерта на стадион Маракана. 

Районът продължава с наскоро реновирания участък около плажа Гуанабара, който разполага с големи телевизионни екрани, на които се излъчват спортните състезания на живо.

Също така районът предлага и една от големите атракции на Рио- култовият Музеу ду Аманя или Музей на утрешния ден, проектиран от архитекта Сантяго Калатрава. Силуетите, които се оформят там при следобедния залез, са идеална предпоставка за селфи-снимки на туристите.