Шесткратният олимпийски шампион по лека атлетика и световен рекордьор в бягането на 100 и на 200 метра Юсейн Болт (Ямайка) иска да бъде лекуван от лекаря на националния отбор по футбол на Германия Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, предава ДПА.

29-годишният Болт получи контузия по време на олимпийските квалификации на Ямайка и участието му на Игрите в Рио е под въпрос.

Болт възнамерява да пътува до Франция в понеделник, тъй като Мюлер-Волфарт е на UEFA EURO 2016 заедно с тима на Германия, който се класира за полуфиналите.

Ямайският спринтьор се надява, че с помощна на германския специалист ще се възстанови навреме от разкъсване на мускул на бедрото и ще може да участва на олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват на 5 август. Болт редовно е лекуван от Мюлер-Волфарт през изминалите години.

"Бях прегледан от шефа на лекарската комисия на националното първенство и ми беше поставена диагноза разкъсване първа степен. Ще се подложа на лечение незабавно и се надявам да участвам на Диамантената лига в Лондон на 22 юли и на олимпийски игри в Рио през август", заяви Болт./БТА