Препълнена с горещи зрители зала изпрати родните грации за Рио от Флорианополис, където нашите гимнастички изкараха двуседмичен подготвителен лагер.

Бразилските фенове демонстрираха изключително топло отношение към нашите и им пожелаха отлично представяне на Олимпийските игри.

Ансамбълът и индивидуалните ни гимнастички Невяна Владинова и резервата Катрин Тасева изиграха демонстративно съчетанията си, а след това дойде време за автографи и селфита с бразилските фенове.

Участието на българските състезателки по художествена гимнастика в организираната от клуба на домакините продукция беше съчетано с чудесна благотворителна цел - събиране на хранителни продукти за приютите за бездомните жители на града. Всички зрители, без значение на възрастта, за да присъстват на спектакъла трябваше да донесат избрани от тях продукти. Събрани бяха 1 тон храни.

Интересна подробност е, че със съгласието на председателя на БФХГ Илиана Раева бяха направени тефтери със снимки и автографи на членовете на българската делегация, за да бъде подпомогнат местния клуб по художествена гимнастика. Поради големия интерес се наложи продукцията да започне 15 минути по-късно, за да се изчакат автобуси с любители и гимнастички, истински и верни фенове на българския отбор, пристигащи от далечни градове на областта, част от които са пътували 12 часа.

Кметът на града, директорът на университета и всички официални лица и важни особи на града, които присъстваха на продукцията, изразиха своето огромно възхищение и благодарност към ръководството на делегацията ни и момичетата по повод благородния жест. Българките се превърнаха в любимките на всички във Флорианополис.

Състезанията по художествена гимнастика са в края на програмата от Олимпийските игри – между 19 и 21 август.