Именитият български треньор по спортна стрелба Валери Григоров смята, че Антоанета Бонева има възможностите и уменията, за да влезе във финала на 25 метра малокалибрен пистолет на олимпийския турнир.

Той за пореден път потвърди пред Дарик радио, че организацията в Рио де Жанейро е на изключително занижено ниво. Мария Гроздева, която в момента е в Бразилия, дори не е успяла след цял ден премеждия да стигне до залата за първото участие на Антоанета Бонева на Игрите.

„Олимпиадата не е лесна работа, когато човек се готви за Олимпиада влага всичко от себе си. Когато отидем там обаче се оказва, че всички са се готвили много и са със самочувствие, когато започне състезанието обаче не винаги“, сподели Валери Григоров.

„Дано днес Господ да е с Антоанета Бонева, за да покаже онова, на което е способна. Има абсолютната възможност да влезе на финал, дано да има ден, за да получи резултат, с който да влезе на финал.“

„Понякога с Мария преди състезание съм се отнасял много мило и нежно, друг път по различен начин, постоянно трябва да бъдат вкарани и концентрирани в определена задача спортистите, за да са концентрирани. Най-важното в стрелбата е главата, вероятно и за останалите спортове е така. Понякога се пообъркват нещата. Дано да успее да се съсредоточи и да си свърши нещата и Антоанета Бонева“, добави специалситът.

Колкото до Антон Ризов, Валери Григоров сподели: „Напоследък започвам да забелязвам, че той търси вина не в себе си. Мисля, че не бива да мислят за глупости, дай Боже да успее да се съсредоточи и да направи нещата.“

„Мария Гроздева ни липсва в Рио де Жанейро, за жалост, понякога нервите не издържат. Когато трябваше да вземе квота нервите й явно не издържаха. Когато отидохме на състезание, на което не се взима квота, направи резултат.“

„Утре Мария трябва да се прибере, но днес ще отиде да подкрепи Бонева. В първия ден не е успяла да стигне до състезанието на Бонева, министър Кралев се опитал да й помогне и пак не е успяла да отиде. Големи проблеми имат там, а какво остава за човек, който не е в олимпийското село. Там е просто невъзможно да се стигне до конкретното място“, добави Валери Григоров.