На всички места, на които днес ще се провеждат състезания от Олимпийските игри в Рио, германските флагове ще бъдат спуснати наполовина. Причината е нелепата смърт на германския треньор по кану Щефан Хенце.

35-годишният сребърен медалист от Игрите в Атина през 2004 почина в болница в Рио, след като в петък претърпя катастрофа.

Президентът на МОК Томас Бах изрази своите съболезнования: "МОК тъгува за един истински олимпиец. Нашите съболезнования са за семейството на Щефан Хенце, неговите приятели, както и за целия олимпийски отбор на Германия."

"Думите не могат да опишат какво чувстваме в олимпийския отбор след тази ужасяваща загуба", сподели пък председателят на германския олимпийски комитет Алфонс Хьорман.

В петък сутрин Хенце бе в такси на път към олимпийското село, когато шофьорът се удря в стълб. Треньорът излетява през предното стъкло и получава тежка мозъчна травма, в следствие, на която почина няколко дни по-късно.

Германските кануисти пък продължават участието си в Рио, въпреки огромната мъка. Те са решени да постигнат успехи, които да посветят на Хенце.