Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които ще завършват в неделя, са "емблематични" игри, въпреки многото проблеми и липсата на достатъчно финансови средства. Това заяви президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах.

"Те бяха и все още са емблематични Олимпийски игри в много отношения. Видяхме емблематични спортисти във всички спортове, видяхме спортисти, които са икони и дори подобриха постиженията си като Майкъл Фелпс и Юсейн Болт. И други, които станаха икони тук", каза Бах ден преди церемонията по закриването на олимпиадата в Рио.

"Всички видяхме, че конкуренцията във всички спортове е изключително висока, имаше зашеметяващи изпълнения от спортистите. Това наистина е духът на Игрите", добави Бах. Организаторите в Рио имаха доста проблеми с транспорта, сигурността, празни места на спортните обекти и недостиг на средства, след като Бразилия беше обзета от най-тежката си рецесия от 1930 година насам, както и политически вълнения, които допълнително забавиха подготовката за домакинството./БТА