Най-добрата българска състезателка в скока на височина Мирела Демирева показа, че навлиза във все по-добра форма в навечерието на Олимпийските игри. След среброто на Европейското първенство, сега нашето момиче завърши на второ място и в турнира от Диамантената лига в Лондон. 

Мирела преодоля 195 см, което ѝ беше достатъчно за подножието на върха. Единствено по-високо от нея успя да скочи испанката Рут Бейтия. Иберийката успя да преодолее 198 см, с което успя да подобри личното си постижение от началото на този сезон и само показва колко силна беше конкуренцията. 

Иначе Демирева се доближи само на два сантиметра от личното си постижение. Тя направи само една грешка до последната си преодоляна височина, което ѝ позволи да изпревари британката Катарина Джонсън-Томпсън и Камила Лицвинко от Полша за втората позиция. Двете ѝ опонентки също скочиха 195 см, но с повече неуспешни опити преди това. 

Мирела Демирева ще е една от големите надежди на българската лека атлетика за медал по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват след две седмици.