Стефан Христов е избран да представя България в състезанието по колоездене на шосе на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. Това обяви председателят на Българския колоездачен съюз Евгени Димитров в Пресклуб „България”.

"Управителният съвет взе решение квотата за Рио да получи Стефан Христов. Това е по препоръка на Треньорския съвет и на базата на няколко неща, сред които съществен принос за спечелване на квотата, както и доброто представяне в състезанията, в които е участвал”, уточни Димитров.

Той увери, че всичко необходимо за подготовката на Стефан Христов ще бъде направено.

Цели за класиране пред Христов в Рио не са поставяни, но неговото желание е да бъде сред първите 50 в общия старт.

Първа резерва на Христов е Николай Михайлов, на когото също ще бъдат осигурени средства за подготовка.

Евгени Димитров уточни, че досега БКС е подпомогнал клубовете в организирането на 19 състезания на шосе, 2 на писта и 9 в планинското колоездене.

65-та колоездачна Обиколка на България ще се проведе от 28 август до 2 септември. Състезанието ще включва шест етапа в шест дни, като стартът е в София, а градовете, през които ще премине, са Пловдив, Кърджали, Ивайловград, Елена и Мъглиж, а финалът е в Троян. Общата дължина на Обиколката е около 900 километра, а досега заявки за участие са подали над 20 отбора, като всеки тим е съставен от 6 състезатели. /БГНЕС