Генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев сподели, че следващата среща на Ивайло Иванов в олимпийския турнир по джудо е ключова. На осминафиналите по-късно днес българинът ще срещне представителя на Република Корея Сънсу Лий.

Преди това той победи Франк Де Вит (Холандия) с "ипон" 25 секунди преди края на двубоя.

„Много добре проведе срещата тактически с холандеца. Искам да поясня, че той победи с ключ, по този начин това е чиста победа ипон. Беше убедителен, но сега му предстои много трудна среща с корееца. Те са много резки, трябва да е внимателен и много концентриран. Ако победи в тази среща, той си осигурява място в седмицата на Олимпиадата. Дори и да загуби, после в репешажа може да продължи. Дано да бъде концентриран максимално, като гледам е във форма“, сподели Асен Коруджиев пред Дарик радио.

„Този холандец е един от най-добрите състезатели в Европа, той е темпови състезател, който атакува. Но Ивайло два пъти преди това го е побеждавал. Стискаме палци за втората среща с корееца.“

„В нашия спорт се случва всичко. Важното е в днешния ден да е във форма. Преди 12 години, през 2004 Георги Георгиев имаше много страшен жребий, а ги победи всичките чисто. Нека да изчакаме втората среща, тя ще е ключова“, завърши Асен Коруджиев.