Плувецът от олимпийския отбор на Канада Санто Кондорели изпрати тайно послание на своя баща и по време на едно от състезанията на Игрите в Рио. Всъщност, посланието може и да е тайно, но знакът, който състезателят прави е леко смущаващ.

Една дългогодишна семейна традиция е в основата на средния пръст, който синът показва на баща си по телевизионния екран или на живо в плувния комплекс.

На Олимпиадата в Рио де Жанейро Санто отново показа среден пръст, но не толкова явно, а помествайки си шапката.

Като малък канадецът се е притеснявал изключително много, което е влияло на представянията му. Той е бил доста по-нисък и малък от останалите състезатели, което го потискало. Затова бащата решил да премахне психологическата бариера, благодарение на неприличния жест – с показване на среден пръст.

„Посъветвах го да го прави, когато в залата няма никого. Да покаже на всички среден пръст, за да възвърне своята сила. Показахме си среден пръст един на друг и тогава той победи. Затова го направихме наша традиция“, разкрива бащата на плувеца.

Знакът дава сила и увереност на Санто Кондорели, в него не се влага нищо повече.

Показването на средния пръст обаче не остава незабелязано от останалите. Жестът е показван често и по телевизията. Точно затова и Санто закодирал леко знака по време на представянето си на Олимпиадата в Рио.