Сензазията в спортната гимнастика Симон Байлс от САЩ спечели втория си златен медал на олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като завърши на първо място в индивидуалния многобой за жени.

Нейната сънародничка Александра Райсман спечели сребърното отличие, докато бронзът остана за рускинята Алия Мустафина. Байлс спечели многобоя със сбор от 62.198 точки, докато Райсман събра 60.098, а Мустафина - 58.665.

19-годишната Байлс играе за първи път на олимпиада, но има рекордните десет златни медала на световни първенства. Тя доминираше състезанието в четвъртък от старта до финала, като в прескока използва техниката на легендата Симона Аманар за 15.866 точки.

Тя сдаде първото място за кратко на Мустафина след 14.966 точки на смесена успоредка, смятана за най-слабата й дисциплина, но на греда и земя беше първа. Фаворитката на домакините Жад Барбоза трябваше да напусне турнира преди края, след като нарани глезена си по време на опита си на земя. Нейната сънародничка Ребека Андраде финишира на 11-о място.