Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Маргарита Мамун (Русия) заяви, че победата в Рио де Жанейро е най-голямото постижение в живота й. Мамун спечели титлата в индивидуалния многобой, побеждавайки сънародничката си Яна Кудрявцева. Кудрявцева, която е трикратна световна шампионка, беше сочена за фаворит, но допусна грешка на съчетанието си с бухалки.

"Дори не вярвам, че съм спечелила златния медал. Мисля, че трябва да мине време, за да го осъзная. Победата на олимпиадата е най-голямото постижение в моя живот", каза Мамун пред ТАСС. Кудрявцева пък каза, че едновременно е доволна и разстроена от второто място.

"Много съм радостна от сребърния медал, радвам се, че всичко приключи. Разбира се, че съм и разстроена, защото очаквахме друг резултат. Но нека да се задоволя с това, което имам, защото в моя живот можеше и да няма сребърен олимпийски медал като се има предвид последната трудна година", каза Кудрявцева. Рускинята претърпя сложна операция на крака след световното първенство през 2015 година./БТА