Габриела и Стефани Стоеви останаха доволни от своята игра в дебюта си на Олимпийски игри. Двете сестри се бориха здраво, но в крайна сметка отстъпиха на класните корейки. Тази вечер задачата пред Стоеви е още по-тежка, защото ще срещнат вторите в световната ранглиста - Йуантинг Танг и Янг Ю от Китай.

"Опитахме се да се фокусираме, да ги направим последните точки, това ни изигра лоша шега. Очаквахме много тежък двубой, шастливи сме от нашата игра и се надяваме утре (днес б.р.) да покажем още по-добра игра", сподели Габриела пред БНТ, а Стефани съжали за пропуснатия шанс в първия гейм. "Щеше да е добре, все пак водим 1:0 на Корея и щяхме да влезем в много тежък двубой. Ако бяхме взели първия, щяхме да се успокоим и да играем по-спокойно. За следващия мач ще играем по-спокойно."

"В залата и с условията, които има тук, няма как да атакуваме нон стоп, защото е бавна, има вятър, перата стават много бавни и ще поемеш голям риск да атакуваш нон стоп, защото изхабяваш голяма част от силите си. Корея имат една от най-добрите защити и трябваше да измислим начин, просто условията не го позволяват нон стоп да атакуваш", обясни Габриела Стоева.

"Може да си пожелаем добра игра, ще играем за всяка точка, ако може да ги победим ще е добре за нас. Няма да се откажем", допълни пък Стефани.