Известният бразилски футболист и световен шампион от 1994 г., Ромарио смята да се кандидатира за поста кмет на Рио де Жанейро от Бразилската социалистическа партия.

Бившият спортист обяви това на пресконференция. Той бе избран през 2014 г. във Федералния сенат /горната камара на бразилския парламент. „Когато издигнах кандидатурата си за поста сенатор, мнозина ми казаха, че нямам опит. Днешната политичска ситуация показва, че най-опитните все по-често се оказват зад решетките, а аз такъв точно опит няма да имам“, каза Ромарио.

По думите му той предвижда срещу него да се води мръсна кампания по дискредитиране на името му. Появяват се много негативни съобщения за моето поведение, но аз мога да кажа, че нямам какво да крия. Първият тур на изборите за кметове и депутати от общински съвети /законодателни органи/ ще се проведе на 2 октомври 2016 г. За градове с население повече от 200 000 човека е предвидено провеждане на втори тур. Той ще се състои на 30 октомври за местата, където кандидатите не са събрали абсолютно болшинство гласове на първия тур. Изборната кампания стартира на 16 август. /БГНЕС