Полицията продължава да разследва информацията, че американският плувец Райън Лохте и трима негови съотборници са били ограбени в Рио де Жанейро.

Охранителните органи не разполагат с достатъчно доказателства в подкрепа на твърденията на американските плувци. Според полицаите, Лохте и останалите състезатели не са успели да предоставят достатъчно детайли по време на разпитите, затова и се е появило съмнение за извършено престъпление.

Разследващите не могат да открият и свидетели на случилото се.

Според изявление на Райън Лохте и Олимпийския комитет на САЩ, плувците са били нападнати, след като се връщали от покана в южния край на града. Състезателите си взели такси, за да се върнат в олимпийското село, но крадци, предрешени като полицаи ги нападнали.

Освен именития плувец, в таксито са били Гунар Бенц, Джак Конгър и Джими Фейгън. Лохте разказа, че мъжете с пистолети са ги принудили да им дадат ценности, пари, телефони, портфейли.

След разпита, от полицията съобщили, че Райън Лохте и още един плувец са били в нетрезво състояние, затова не могат да си спомнят в какъв цвят такси са се качили, както и да дадат повече подробности. Състезателите не успели да кажат дори в колко часа точно се е случил инцидентът.