Нигерия спечели бронзовия медал в мъжкия футболен турнир на Олимпийските игри в Рио, надделявайки с 3:2 над Хондурас. Пред доста рехавата публика на стадиона в Бело Оризонте отборът на Хондурас беше по-харесван, но те изоставаха с 0:3 до 56-ата минута. След това те върнаха две попадения, но това беше недостатъчно за нещо повече от почетно поражение. Садик Умар откри резултата за нигерийците в 34-ата минута, а две минути след началото на второто полувреме Амину Умар удвои.

В 53-ата минута Садик Умар вкара своя втори гол и трети в мача, като използва чудесен пас на капитана Джон Оби Микел. Нещата изглеждаха решени, но хондурасците се мотивираха и върнаха два гола. Антони Лосано се разписа в 70-ата минута с глава, засичайки центриране от дясно. Четири минути преди края Марсело Перейра се разписа от меле, след като топката попадна в куп футболисти при изпълнение на свободен удар.

Но оставащите 5 минути не бяха достатъчни за първи медал от олимпийски футболен турнир за малката страна от Централна Америка.

За Нигерия обаче това е първи медал на тези Олимпийски игри./БТА