Руската лекоатлетка Юлия Степанова и мъжът ѝ Витали Степанов разкриха в специално интервю, че са получавали заплахи.

Както е известно, Степанова не получи разрешение от МОК да се състезава като „неутрална“ на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, а тя и половинката ѝ прецениха, че няма да присъстват на форума и като официални гости.

Степанова не иска да бъде гост на Рио 2016

„Да, получавахме заплахи. Повечето бяха през социалните мрежи. Някои наистина будеха отвращение, бяха като поеми насочени към сина ни, който трябваше да научи, че ние сме дяволи и заслужаваме да бъде обесени“, казаха Юлия и Витали.

„Получихме и подкрепа от различни колеги, които ни окуражиха в трудния момент“, добави семейството.

„Ние сме много разочаровани. Смятаме, че отношението към Юлия бе несправедливо. Съобщението на МОК не казва истината, има лъжливо съдържание. Затова искаме нова проверка“, продължи Витали и добави: „Ние вярваме, че направихме нещата по правилния и коректния начин. Юлия тренира по два пъти на ден, за да бъде във форма“.

На въпрос как се чувства един атлет, употребил допинг, Юлия отвърна: „Когато поемеш подобни медикаменти си даваш сметка, че всяка тренировка е по-лесна. Всичко се случва много по-лесно. Постигаш всичко с лекота. Но аз се чувствам много по-добре, когато съм по-бавна и чиста, вместо да съм бърза, но с допинг“.

„Главните виновници в случая са федерациите и държавните управници“, коментираха още Степанова и мъжът ѝ.