Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пусна изключително трогателно послание към треньора на ансамбъла ни Ина Ананиева. Раева използва профила си в една от социалните мрежи, където заяви, че няма по-голямо щастие от това ученикът да надмине учителя и засвидетелства топлите си чувства към бившата гимнастичка. 

"А сега... за моето прекрасно, смело, успешно и ВЕЛИКО момиче - Ина Ананиева!

Тя постигна всичко в този прекрасен спорт! Тя е треньорката на световни, европейски шампионки и бронзови медалистки от Олимпиада!
Тя спечели с този ОТБОР-ЕПОХА всички мечтани отличия!

Ина работи четири години плътно до мен, след това пое този отбор и цялата отговорност за тяхното израстване докрай и стана старши треньор! И го направи! Вложи цялата си страст, воля, талант и вяра! Всички разбраха, колко е можеща, но дори и не подозирате, колко е смела! Много! 

И нейният път с тези момичета имаше своите тежки изпитания. Успяхме да скрием от медии и общественост някои безуспешни опити, да бъде препънаха по пътя си, който Съдбата щедро и беше отредил в спорта!

Тя се справи тихо и продължи смело.

Да, тя е много смела, но е с нежна душа ....

Трагедията с Цвети успя да пречупи крилата ѝ...Съкруши я...И нямаше как да е друго...

Но се вдигна, така, както и нейните момичета, защото ДА, те са много Нейни, защото най-големите си успехи постигнаха под нейно ръководство!

Ина записа името си със златни букви в историята на българската художествена гимнастика!

Какво по-голямо щастие за мен от това ученикът да надмине учителя си?!

Обичам те, Гордост моя!"