Малко след закриването на Олимпийските игри излязоха наяве някои от проблемите, които за малко да провалят бляскавата церемония. Цветната феерия можеше и да не се случи навреме и по предварително определения план, защото буквално няколко часа преди началото ѝ токът в тази част на Рио, където се намира "Маракана", беше спрян. 

Изключително пищното шоу е изисквало прекалено много електричество и преносната система в квартала просто не е издържала. Но след бързо предприети мерки от местните власти, то е било възстановено буквално минути преди старта на фестивала и всичко впоследствие мина по мед и масло. 

Часове преди началото ѝ тропическа буря се разрази над Рио де Жанейро и над града се изсипа огромно количество дъжд. Обаче и атмосферните условия не попречиха на организаторите да проведат шоуто по предварителния план. 

Кадрите показаха носталгично настроени фенове по трибуните, както и тъжни спортисти, някои от които бяха със сълзи на очите заради края на един от най-емоционалните моменти в кариерите им.