Регионалният отговорник за сигурността на Игрите в Рио де Жанейро Кристиано Сампайо коментира терористичния акт в Ница от 14 юли. Той заяви, че реално погледнато подобно нещо може да се случи навсякъде.

Както е известно, в Бразилия са предприети драконовски мерки за сигурност за провеждане на 31-те Летни олимпийски игри. Най-големият спортен форум на планетата ще се проведе от 5 до 21 август.

„Това, което видяхме в Ница е заплаха. Подобно нещо може да се случи навсякъде, въпреки че няма никакви индикации. Реално всеки може да извърши подобно криминално деяние. Много е сложно да обучиш населението – таксиметрови шофьори, работници в хотели, служителите в градския транспорт. Ние сме бдителни. Имаме стимул“, каза кметът на Рио Сампарио.

Специалистът уточни, че в зоните около олимпийските съоръжения ще има камери, които да следят за случващото се. Той отново отбеляза, че по време на Игрите ще бъде използвана специална система.

Същевременно по-рано в града пристигнаха стотици лица отговарящи за сигурността, която ще способстват за мирното протичане на Игрите.