Бадминтонистката ни Линда Зечири заяви, че се надява да пробие в топ 10, а защо не и в топ 5 на световния елит. Една от представителките ни на олимпийските турнири по бадминтон в Рио коментира при прибирането си от страната на кафето, че усещането да се състезава на най-престижния спортен форум на планетата не може да бъде описано с думи.

Припомняме, че Зечири отпадна на осминафиналите.

„Чувствам се прекрасно да се върна у дома. Прекарах хубави дни в Рио. Няма думи, с които да опиша това, което изживях там. Горда съм от деветото място. Ние знаем през какво сме минали през тези години. Беше цел да се класираме за осминафинала, но не ни задоволява занапред. Искаме още по-големи успехи в бъдеще“, започна Зечири.

„Емоцията започва с откриването на Игрите. Няма как да го опиша. Още със запалване на огъня в нас спортистите има много силно чувство. Както огънят гори, така гори в сърцето и душата ти. Няма толкова хубаво нещо - на едно място да са събрани хора с еднакви мечти и еднакви цели. Наистина е уникално“.

„Трудности не сме имали, всичко мина гладко. За нас бадминтонистите, залата бе близо до селото. Отнемаше пет минути да стигнем до нея. Всичко бе добре осигурено от всяка гледна точка“, каза още нашата представителка на Игрите в Рио.

„Всички много се радвахме и се гордеехме. Гледахме се, подкрепяхме се, поздравявахме се. Бяхме много единни. Просто уникална емоция“.

„Сега ще направя кратка почивка. След това започва сезонът. Искам да пробия в топ 10, а защо не и в топ 5. Показах, че мога да победя всички състезателки. Искам да зарадвам моя екип с резултатите и формата и все така да съм в световния елит. Изживявам мечтата си“, добави състезателката.

„Целим се по-нагоре за Токио 2020. И се надяваме на по-лек график“, каза Зечири.