Часове, след като се завърнаха от Рио и Олимпиадата, българските гребци Георги Божилов и Кристиан Василев пристигнаха в студиото на "Здравей, България", за да разкажат за преживяванията си в олимпийското село.

Двамата бяха обвинени в агресия от камериерки в олимпийското село. Каква обаче е истинската история?

"Тема №1 бе на кой какво му е изчезнало, сред абсолютно всички спортисти. Един от дните бяха намерени 80 телефона, които служителите в селото се опитваха да изнесат. Това е най-нисшото общество в Рио де Жанейро. Били сме в толкова държави, никъде не ни се бе случвало такова нещо. Добре, че се случи след състезанието."

"Вътре се чувствахме защитени, имаше много охрана, а се оказа, че тези хора разполагат с твоите вещи. Криехме си вещите, където можем."

"Единия ден, в който се прибрахме, видяхме, че липсват вещи, и са се опитвали да отварят шкафчетата с ключалки. На следващия ден те пак се върнаха. Изчезнаха ни значките, които си разменяме. На следващия ден пет камериерки бяха влезли в апартамента, и седяха по диваните и земята, и явно нямаха намерение да правят каквото и да било друго.

Явно това е практика, всички обвинения, дори и срещу момчетата, които бяха обвинени в изнасилване, боксьорите, се оказа, че са напълно невинни."

"Те не знаят никакъв език освен португалски, затова им изнесохме нещата за чистене отвън и им махахме да излязат. Два-три часа след това се обадиха на треньора ни, да кажат, че срещу нас има подадена жалба за агресия. А в Рио агресията била по-сериозно престъпление от въоръжен грабеж. Опитахме се да не стигаме до полиция, за да не ни задържат повече в Рио, тъй като ни предстоеше прибиране."

"Транспортът бе много лошо организиран, губехме часове в пътуване."

"Предстои ни състезание след три дни, Световно първенство за неолимпийски дисциплини, ще гребем на двойка с рулеви," обясни Божилов.

И двамата бяха категорични, че са доволни от деветото място на Олимпиадата. "Искахме да се класираме на финал, тоест да сме в шестицата. Но след полуфинала видяхме, че обективно, конкуренцията се оказа много силна. Мисля, че деветото място е добре," заяви Василев.

"Трябва да бъдем доволни, щеше да е чудо, ако бяхме по-напред," допълни Божилов.