Спортист номер едно на България за миналата година Габриела Петрова беше критична към представянето си по време на Европейското първенство в Амстердам. Там тя не се представи на познатото ниво, но положителното за нея е, че си е извадила поуките.

"Всяко състезание ти дава нещо, независимо дали е положително или отрицателно като изживяване. Негативните неща съм ги забравила, извлякла съм си поуките, всичко вече е зад гърба ми."

"Иначе състезанието беше супер. Аз допуснах грешки, може би заради факта, че нямам много стартове. В никакъв случай не искам да се оправдавам, сама не успях. Но важното е, че съм си извлякла поуките. Това, което съм допуснала като грешки, ще гледам да не го допускам в следващите състезания", сподели Петрова и коментира скандала с мелдония от март.

"Вече не живея в миналото, нещата които ми се случиха съм ги оставила назад. Чувствах се добре на състезанието, както на всяко такова. Не се връщам назад, не ме връщайте и вие. Темата е изчерпана", сподели Петрова и говори за подготовката си за Олимпийските игри.

"Не ме изненадва, че конкуренцията ще е голяма, момичетата се готвят и е нормално да имат високи резултати. Ще направя всичко по силите си нещата да се получат, така че ще е едно силно състезание в Рио. Няколко дни сега ще съм в Ловеч, после ще съм на лагер и заминавам за Олимпийските игри", завърши Габи Петрова.