Франк Олмо е учител по професия и доброволец по призвание. Роденият във Венецуела 26-годишен мъж пое смело по пътя към сбъдване на една от мечтите си, която обаче няма за цел да му достави само лично удовлетворение, ами има и своята обществено полезна страна. Олмо е един от желаещите да се включат съвсем безкористно в организацията на Летните олимпийски игри, които предстоят в Рио де Жанейро. И без всякакви съмнения смело се втурна към осъществяване на олимпийското си желание.

С помощта на група свои приятели Олмо пребори всички перипетии и вече е в Рио. Той пропътува близо 6000 километра, които не бяха никак лесни.

„Това е невероятна възможност“, каза Франк. „Дойдох само за да помогна, с каквото мога. Това е вторият път, в който идвам в Рио“.

Приключението на учителят започва преди доста време – в Каракас. Там той трябва да продаде някои свои вещи и имоти, за да събере средства за олимпийското си пътешествие. Освен това, някои негови близки го подпомагат с пари.

„Един от приятелите ми дори продаде своя принтер, за да ми окаже подкрепа“, добавя Франк и продължава: „Моите венецуелски приятели събраха 1000 долара, колкото струваше самолетният билет. Помогнаха ми и хора, които не познавам, а те бяха узнали за моята история чрез социалните мрежи“.

Така въоръжен с билет в ръка и вяра в доброто Франк тръгва към столицата на кариоките, а преди да се озове в нея минава през Манаус и Сао Пауло.

Сега ентусиазираният учител ще се присъедини към останалите си съратници. Доброволците за Игрите наброяват около 50 000, като всички ще бъдат настанени в Деодоро.

31-те Летни олимпийски игри стартират на 5 август и ще продължат до 21 август.