Българският национален отбор по художествена гимнастика провежда последни тренировъчни дни от лагера в бразилския град Флорианополис.

В понеделник делегацията ще отпътува за Рио де Жанейро, където ще се присъедини към българските спортисти в олимпийското село. "След напрегнатите и тежки двуразови тренировки всеки ден, вчера българската делегация беше изненадана приятно от любезните си домакини, които бяха поканили специална група да им представи известния бразилски танц Капоейра.

След умората от тренировката, атрактивните танцьори успяха да разтоварят и развеселят момичетата и треньорите, да смъкнат малко напрежението от тях като дори ги поканиха да пробват някои от бойните движения. С добро настроение и усмивки след края на танца всички си направиха снимка за спомен", написаха във фейсбук страницата на Българската федерация по художествена гимнастика. Към края на лагера във Флорианополис българските гимнастички, които станаха любимки на града, не спират да получават подаръци от домакините.

Те бяха приятно изненадани от най-малката гимнастичка в клуба Мануела. Състезателките от клуба по художествена гимнастика ADEE пък направиха специално фланелки със снимки на гимнастичките от ансамбъла, Невяна Владинова и Катрин Тасева, а българките раздадоха автографи.