Президентът на Република България Росен Плевнелиев се срещна с българските олимпийци на Игрите в Рио. 

Държавният глава посети олимпийското село, където се ръкува с всеки от посрещналите го състезатели, треньори, официални лица и представители на медии. На срещата присъстваха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, българският посланик в Бразилия Валери Йотов, олимпийското аташе Любо Ганев, първият вицепрезидент на БОК и президент на БФ Борба Валентин Йорданов, президентът на БФХГ Илияна Раева и др. 

Росен Плевнелиев и останалите официални лица проведоха непринудени разговори с българските олимпийци, техните треньори и ръководители, основни теми бяха впечатленията и представянето ни на Олимпийските игри в Рио и бъдещето на спорта у нас. 

"Пристигнах в Бразилия по покана на БОК, с което още веднъж засвидетелствам уважение към вас като спортисти, спечелили правото да бъдат тук сред най-добрите в света. Искам да ви пожелая късмет, вярвайте в себе си и покажете най-доброто, на което сте способни. Бъдете уверени и целеустремени. В последните години спортът става все по-важен стратегически за всяка една нация и е от огромно значение да можем чрез него да повдигаме националното самочувствие на българина. Пожелавам ви успех и да сбъднете на тази Олимпиада мечтите си," заяви Плевнелиев.

От името на българските спортисти капитанката на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска връчи на президента Плевнелиев маскота на Олимпиадата в Рио, а от името на БОК Белчо Горанов връчи на държавния глава специален възпоменателен медал на игрите. Срещата завърши с много интервюта и общи снимки. След това президентът Плевнелиев и придружаващите го лица посетиха офиса на българската делегация и разгледаха олимпийското село, а по-късно днес държавният глава ще присъства в залата за борба за да изгледа на живо и подкрепи Владимир Дубов в срещата му за бронза в кат. 57 кг на свободния стил.