Американската звезда Майкъл Фелпс е безспорно най-голямото име на Олимпийските игри в Рио и това се доказва не просто от медалите, които печели, а и от факта, че почти няма човек, който да не му е фен в плувните състезания. Е, някои от тях са и в басейна... Оказва се, че 21-годишният Джоузеф Скуулинг, който го победи на 100 м бътерфлай, му е бил фен отпреди 8 години.

Самият плувец от Сингапур призна, че в Пекин през 2008-а година, когато е бил на 13 г., е гонил американеца за автограф. А сега го би в директно състезание. Изненадващият шампион заяви, че много добре си спомня първата среща с американската легенда.

"Те, американският отбор, дойдоха да потренират преди Пекин 2008 в клуба, където аз бях записан. Всички започнаха да се блъскат, да се бутат напред и да говорят: Това е Майкъл Фелпс, това е Майкъл Фелпс! И всички искахме да си направим снимка с него. Аз също. Беше доста рано сутринта. И бях толкова шокиран, не можех да си мръдна устата", сподели Скуулинг.

А днес сингапурецът Скуулинг подобри олимипйския рекорд, след като завърши с 50.39. Олимпийският рекорд беше притежание именно на Фелпс от Пекин 2008. И докато Фелпс има 22 златни медала в плуването на Олимпийските игри, то град-държавата Сингапур вече се радва на първия си, спечелен от 21-годишния фен на американеца.

"Не съм щастлив. Естествено, че никой не обича да губи и аз не правя изключения, но съм много доволен за Джо. Когато започнах да печеля медали и титли, знаех моята мисия, а тя е да променя плуването. И мисля, че успях. Сега хората гледат на нашия спорт по друг начин. Нека децата да вярват в силите си, кой преди е твърдял, че момче от Сингапур ще спечели срещу Фелпс на финал на Олимпиада", сподели Фелпс след състезанието.