Министърът на спорта Красен Кралев обеща „тежки и болезнени“ реформи в спорта в интервю след последното българско участие на олимпийските игри, при което ансамбълът ни завоюва бронзов медал.

„Пожелавам си оттук нататък да мине законът за спорта, който е изключително важен. Второ пожелавам здраве на всичките ни спортисти, защото когато има контузии няма как да успееш. На моя екип искам да пожелая търпение. Знам, че нашият народ е много взискателен, всички са критични са критични към нас. Искам да им пожелая търпение, за да можем да извървим нашия път до края. Реформите ще бъдат тежки, ще бъдат болезнени в името на доброто на българския спорт и трябва да ги проведем“, коментира Кралев.

„Да са живи и здрави всички, които ни зарадваха и мъжете да вземат пример от жените. Аз работата за Токио съм я започнал. Всичко е в главата ми. Трябва да направим среща с всички тези федерации, на които ще разчитаме. Аз съм много притеснен за състоянието на мъжката борба. Виждаме жените се развиват много добре. Валентин Йорданов е един прекрасен президент и заедно с него трябва да седнем и да видим как по най-бързия начин да възстановим славата на българската борба. Няма да жалим нито усилия, нито средства това да се случи, защото това са традиционните за България. Радващото от тези олимпийски игри е, че излязоха много млади атлети, които дадоха заявка за присъствието си в световния елит, което ме радва“, каза още спортният министър.

„Аз съм сигурен, че Мирела Демирева оттук нататък ще бъде доминираща в скока на височина. Тихомир Иванов е един изключително млад състезател, който има бъдеще. В борбата няма какво да говорим за Елица Якова. Панчо Пасков също, това са откритията от тези олимпийски игри“, сподели Красен Кралев.