Сръбският национален отбор по водна топка, един от основните фаворити за златния олимпийски медал в Рио де Жанейро, се оплака от условията на пътуването от Белград до Бразилия, пишат местните издания.

"Това пътуване до Рио, просто беше... Ние оцеляхме в 33-часово пътуване, няма какво да коментирам повече", е цитиран ветеранът Филип Филипович. Той също така публикува и снимка в профила си в социална мрежа, на която се вижда трима играчи, които са се сгънали на седалките на самолета на нискобюджетна авиокомпания.

Ватерполистите ще се опитат да донесат първа отборна титла от Олимпийски игри след окончателното разпадане на Югославия с отделянето на Черна гора през 2006-а година. И ако нещо може да ги успокоява малко е фактът, че не само те са имали кошмарно пътуване до Рио. 

Хърватите от баскетболния отбор на страната се оплакаха от същите проблеми при пътуването си, продължило 32 часа. Богдан Богданович, който играе за Бруклин Нетс в НБА, също постна снимки на сгъчкани играчи един до друг в самолета.