За китайската състезателка по скокове във вода Хъ Цзъ може да се каже наистина, че Олимпийските игри са променили живота й. След като спечели сребърен медал в скоковете от 3-метров трамплин, тя получи предложение за брак от дългогодишния си приятел, съчетано с пръстен, веднага след като беше окичена с медала.

24-годишната Хъ Цзъ завърши веднага след сънародничката си Тинмао Шъ, а приятелят й Цън Кай, също състезател по скокове във вода, направи своята крачка, отваряйки кутийка с пръстен пред нея.

"Ние сме гаджета от 6 години. Не очаквах, че той ще ми напарви предложение точно днес, точно сега. А и не очаквах да се омъжа толкова рано. Цън ми каза много неща там на подиума, но това, което ме докосна е, че иска да прекара остатъка от живота си с този човек, заяви щастливата състезателка.

След като Цън Кай я попита и тя отговори положително, на таблото на басейна се появи огромен надпис "Тя каза ДА". След това и съотборничките й я поздравиха, а Тинмао Шъ потвърди, че връзката им е от 6 години и изпълнена с много любов и страст. Двойката започва съвместния си живот с осем златни олимпийски медала, като Цин Кай е спечелил пет от тях.