Айсън Чън и Юе Лин спечелиха златните медали в синхронните скокове от 10-метрова кула, с което запазиха надеждите на китайците за пълен триумф във всички осем дисциплини от скоковете във вода в Рио. 

Сребърните и бронзови отличия останаха за САЩ и Великобритания, а Китай стана лидер в класирането по медали след дисциплината.

Всъщност, победата на Чън и Лин беше гарантирана още след първите им скокове. Те направиха шест чисти опита и получиха почти перфектните 496.98 точки, което е с почти десет пункта повече от постижението на победителите от Лондон 2012, които са и техни сънародници - Юан Цао и Янцюан Чжан.

Втори с 457.11 точки останаха американците, които бяха в състав Дейвид Будиа и Стийли Джонсън. За Будиа това е и второ олимпийско отличие, след катов Лондон остана зад китайската и мексиканската двойка със съотборник Николас Макрори.

Трети завършиха британците, а бронзовият медал най-накрая сбъдна мечтата на завършилия на четвърто място в Лондон - Томас Дейли. Той и неговият съотборник по това време Пийт Уотърфийлд бяха много близо до първото златно отличие за британците на домашна почва преди четири години, но грешка в шестия скок ги лиши от първото място. 

Те бяха засипани от заплахи в интернет в часовете след края на дисциплината, на която присъстваше и премиерът Дейвди Камерън. Дейли и Даниел Гуудфелоу спечелиха бронзовите медали с 444.45 точки.

Синхронни скокове от 10-метрова кула:
1. Айсън Чън/Юе Лин (Китай) - 496.98 точки
2. Дейвид Будиа/Стийли Джонсън (САЩ) - 457.11
3. Томас Дейли/Даниел Гуудфелоу (Великобритания) - 444.45/БТА