Българската лекоатлетка Ивет Лалова-Колио заяви, че е радостна от факта, че бягала във финала на 200 метра на олимпийския турнир в Рио де Жанйеро. Нашата спринтьорка завърши на последното 8-о място, а титлата спечели Илейн Томпсън от Ямайка.

Ивет благодари сърдечно на всички за подкрепата, като разкри, че е имала известни физически проблеми в днешното състезание.

„Чувствам се прекрасно от факта, че бягах във финала. Бе щастие и чест да бягам тук. Беше ми трудно, имах физически проблеми - платих си за бързото бягане вчета. Наложи се да стисна зъби. Исках да напусна с най-бързото си бягане за сезона. Не се поучи, заради тази прословута травма. Радвам се, че бягах в олимпийския финал“, започна непосредствено след края на състезанието Ивет Лалова.

„В спринта няма как човек да се пази, трябва да бяга над възможностите си. Но да не заминаваме хората с тези неща. Това е част от професията ни“, добави лекоатлетката ни в ефира на БНТ.

„Продължаваме напред. Искам да благодаря на всички за подкрепата, за окуражителните съобщения, затова, че са станали да ме гледат толкова рано, или пък не са си лягали. Искам да им кажа, че много ги обичам и им благодаря. Всеки ден съм различна. Уча се от всяко състезание. И във всеки случай се уча да преодолявам себе си и надмогвам себе си“, завърши 32-годишната спринтьорка.