Руската плувкиня Юлия Ефимова по време на престоя си в Рио за Олимпийските игри е давала три пъти допинг-проба, но смята, че ще има и още такива посещения от допинг-ченгета, каза тя в интервю за телевизия Мач ТВ.

"Вече три пъти на Олимпийските игри давам допинг-проба. Но да ви кажа, мислех ще ме проверяват повече. Но още не е края на деня, има време, така че не се знае, казва още Ефимова.

В сряда вечерта местно време рускинята, която спечели сребърен медал на 100 метра бруст, си гарантира участие на полуфинал на 200 метра в същия стил.

Около името на Ефимова има скандали повече от половин година, като първо тя бееш отстранена от Олимпиадата заради нарушаването на антидопинговите правила от 2013-а година, за което вече е изтърпяла наказанието си. На 4-и август Арбитражният съд по спорта (КАС) е удовлетворил искането на Ефимова против Олимпийския комитет на Русия (ОКР) и Международната федерация по плуване (ФИНА), а МОК участваше в разглеждането на жалбата й в качеството на заинтересовано лице. В резултат на успеха й при това обжалване, тя участва в Рио де Жанейро./БТА