Двукратният олимпийски шампион на Овчарски скок Елена Исинбаева записа най-добър резултат в света за годината. След като стори това, тя заяви че смята да се бори за правото да участва на Олимпийските игри в Рио.

Преди ден Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че подкрепя решението на IAAF за отстраняване на руските спортисти от Игрите в Рио. Условията за евентуалното им участие остава те да докажат че са чисти от допинг и да се състезават под неутрален флаг.

След преодоляването на 4 метра и 90 сантиметра по време на Националнато първенство по лека атлетика на Русия Исинбаева заяви, че с този си резултат тя изпраща предупреждение към съперниците си.

„Най-важното нещо, от което всички трябва да са щастливи е, че Елена Исинбаева скочи най-добър резултат в света за сезона. Така че аз изпращам най-добрите ми пожелания от Русия към моите конкуренти“, коментира рускинята.

34-годишната Исинбаева допълни, че шампионатът в Чебоксари може да е бил нейният последен, защото тя ще се бори за правото да се състезава под руския флаг в Рио.

„Някъде дълбоко в себе си тая надежда. Тя не е умряла. Но отново, ние трябва да се борим за правото си да участваме на Олимпийските игри в Рио, да подадем жалби. Аз ще имам правото да се състезавам в случай, че жалбата ми бъде удовлетворена от Спортния арбитражен съд (CAS)“, каза още лекоатлетката.