Емблемата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев предизвика истински фурор сред своите млади последователи, почитатели на стрийт фитнес културата.

Участникът на 6 олимпиади и четирикратен медалист от олимпийски игри бе аплодиран силно, а младежите дълго скандираха името му при появата му в парк "Свети Никола" в София. Там Йордан Йовчев учреди официално първия клуб по стрийт фитнес в България. А същевременно изгледа и надпреварата в първия турнир по атрактивния уличен спорт, в който се включиха 52 момчета и 12 момичета.

Йордан Йовчев използва и възможността за пореден път да подкрепи българските олимпийци преди старта на Игрите в Рио де Жанейро.

"Сигурен съм, че олимпийците ни са мотивирани да дадат най-доброто представяне в живота си - все пак олимпийските игри са най-големият спортен форум. С усилията на министерството на младежта и спорта и най-вече на господин Кралев смятам, че е направено всичко необходимо за подготовката им, осигурени са им отлични условия. Да се надяваме, че наши спортисти в Рио ще ни дадат поводи за гордост. Няколко са спортовете, в които можем да очакваме медали. Всички имат своя шанс - въпросът е да намерят себе си в дадения момент", каза Йордан Йовчев.

По време на турнира за купата на Столична община, район "Възраждане" Йордан Йовчев приветства всички за добре дошли в новосъздадения спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт Уоркаут България". Клубът бе представен при откриването на най-новата площадка в парк "Свети Никола". 

"Радвам се, че има толкова много хора. Чувствам се страхотно сред толкова младежи, желаещи да спортуват. Стрийт фитнесът осигурява страхотни емоции", заяви Йордан Йовчев.

След това още веднъж възпламени всички, като сам направи кратка демонстрация на площадката  в парк "Свети Никола".