Бившата номер 1 в света и настояща водачка в класацията на WTA при двойките Мартина Хингис е разочарована, че няма да играе с Роджър Федерер на смесени двойки на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Те трябваше да са двойка, но в последния момент дуетът им се разпадна. 

От швейцарския отбор по тенис заради контузии отпаднаха Федерер, Стан Вавринка и Белинда Бенчич. Единствено Хингис и Тимеа Бачински ще участват на олимпиадата, като двете ще играят заедно на двойки жени, а Бачински и на сингъл.

"Разбира се, че бях много развълнувана", каза Хингис при пристигането си в Рио относно плановете да играе с Федерер на смесени двойки. Тя добави, че е била изненадана от телефонния разговор с швейцареца, в който той я уведомява, че няма да играе до края на годината заради проблеми с коляното.

"Никога не е лесно да кажеш не на нещо, което очакваш с нетърпение. Мисля, че сме еднакво разочаровани, че няма да играем заедно на олимпийските игри. Това определено беше нещо, в което можехме да покажем, че сме добри, очаквахме го с нетърпение и може би щяхме да спечелим медал", каза още Хингис.

Швейцарката се завръща на Олимпийски игри след 20-годишно прекъсване. Тя беше едва 15-годишната, когато участва в Атланта през 1996 година.