Унгарката Катинка Хошсу се отказа от участие в сериите на 200 метра бътерфлай на Олимпийските игри, за да съхрани силите си за състезанието на 200 метра съчетано. Именно там тя се надява на трето злато от Олимпийските игри.

"Тя сама реши да се откаже от бътерфлая, за да има повече време за почивка и да се насочи към 200 метра съчетано. И то не става дума заради самото състезание, а защото пресконференциите и допинг-контрола продължава до късно през нощта и няма време да се наспи, коментира пред медиите аташето на унгарската олимпийска делегация Гергель Чурка.

Но така или иначе бътерфлай не е от любимите дисциплини на унгарката Тя в понеделник взе златото на 100 метра гръб и на 400 метра съчетано, където стана първа със световен рекорд. Целта на Хошсу е да спечели четири златни медала на тези Игри, тъй като в по-късен етап в календара идва и 200 метра гръб- в четвъртък.

"Ако се състезава, ако минат и въпросните процедури, които нея я притесняват, тя няма как да си бъде в стаята преди 3:30 часа. Абсолютно няма време, за да се възстанови", добави Чурка.