Българският представител в категория до 57 кг в свободната борба Владимир Дубов не успя да се пребори за финал с грузинеца Владимер Хинчагишвили. Въпреки че започна страхотно срещу огромния фаворит за златото в категорията, българинът беше преборен в последните минути. 

Така той ще играе в директния спор за бронза, а съперникът му в него ще стане ясен след репешажите, които започват след 22:00 часа. Така директната битка за бронзовото отличие ще бъде малко след 23:00 часа. 

Иначе мачът започна страхотно за Дубов. Той на два пъти успя да овладее грузинеца в рамките на първата минута на схватката и дръпна с 4:0. Но Хинчагишвили не се предаде, а напротив, мотивира се още повече и в крайна сметка стигна до обрата с повече рутина и опит. 

Всичко започнва 2:07 минути след началото, когато фаворитът направи овладяване и намали на 2:4. Резултатът беше изравнен 3:47 минути след началото, когато сребърният медалист от Лондон повтори упражнението и взе технически аванс, защото последен реализира точка. 

Така инициативата трябваше вече да е в Дубов, ако искаше да се класира на финала. И нашето момче я пое и търсеше активно победата, но 24 секунди преди финала грузинецът го хвърли и взе четири точки наведнъж, с което си подпечата победата. Но за Дубов остава шансът за бронз.