Отборите на Русия по ветроходство, гимнастика, конен спорт и стрелба с лък ще бъдат допуснати до участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август, съобщава ТАСС.

Международните федерации по тези четири спорта нямат претенции към руските спортисти и те ще могат да представят страната на олимпиадата между 5 и 21 август.

В неделя Международният олимпийски комитет реши, че няма да спира руските спортисти от участие на олимпийските игри и няма да прекрати членството в организацията на Руския олимпийски комитет.

Всяка международна спортна федерация ще решава сама за себе си дали да допусне руски спортисти на олимпиадата в Бразилия. МОК обяви, че ще проведе юридически консултации по въпроса за евентуалното отстраняване на руснаците, но в крайна сметка решението дали да има руски спортисти на олимпийските игри беше оставено на федерациите по отделните видове спорт.

На 18 юли Световната антидопингова аганция (УАДА) представи доклад за разследване във връзка с манипулиране на допинг пробите на руски спортисти от зимната олимпиада в Сочи през 2014./БТА