Отстраненият бразилски президент Дилма Русеф заяви, че се чувства като Пепеляшка на Олимпийските игри в Рио де Жанейро в интервю за испанското издание "Ел Мундо".

"Представете си, че организирате бал, за който се работили с години, подготвили сте всичко, поставили сте светлините, повикали сте пресата и тогава изведнъж, когато дойде денят, се появява някой, който заема вашето място и води бала. Това е историята на Игрите, аз съм Пепеляшка. Канят я на бал, но тя трябва да да си тръгне по-рано, тя живее в пепелта", коментира Русеф.

Бразилският сенат през май отстрани Русеф от президентския пост заради процедура по импийчмънт, след като тя беше обвинена, че е манипулирала държавния бюджет, за да прикрие реалната икономическа ситуация в страната по време на кандидат-президентската кампания за преизбирането си през 2014 година.

Вицепрезидентът Мишел Темер, когото Русеф обвини в конспирация срещу нея, определяйки ситуацията като "преврат", в момента изпълнява функциите на временен президент и ще присъства като държавен глава на Церемонията по откриването на първата в историята Олимпиада в Южна Америка в петък вечерта местно време./БТА