Европейският шампион и световен вицешампион на едноместен каяк Мирослав Кирчев вече е напълно готов за олимпийските игри в Рио де Жанейро. Това заяви треньорката му Ева Пашева на пресконференция днес.

Състезателят и Пашева заминават утре вечер за Рио, а на 15-и август сутринта Кирчев ще започне участието си. На следващия ден са финалите. Треньорката се надява Кирчев да влезе сред първите пет на финал "А".

"Всички в топ 10 са равностойни и всеки може да стане шампион, включително Кирчев", заяви тя, след което коментира върху какви грешки на подопечния си състезател е насочила вниманието му след края на Европейското първенство.

"Беше бавен на старта и имаше тесен хват на греблото, което създава повече напрежение", каза Пашева.

На Европейското първенство той се класира 6-и в олимпийската дисциплина 1000 метра, но причината да не е сред медалистите са някои проблеми във физическото възстановяване, каза още треньорката.

Кирчев се похвали с нова лодка, но тъй като още не я е изпробвал, в Рио ще стартира в нея, в случай че му е удобна. Състезателят е благодарен на своята треньорка, че го научила по време на гонките да концентрира вниманието си изцяло върху себе си, без да се интересува от силата на конкурентите.