Българско участие ще има на финала на женския олимпийски турнир по баскетбол в Рио де Жанейро. Генералният секретар на БФБаскетбол Елеонора Рангелова получи наряд и ще бъде комисар на ФИБА на мача за златните медали. Срещата е от 21:30 часа българско време и ще противопостави отборите на САЩ и Испания.

Това е поредното признание за Елеонора Рангелова, която е единствената жена-комисар, на която международната централа гласува доверие да бъде делегат на срещите от двата турнира в Бразилия. Останалите четири дами са съдии.

В Рио Рангелова бе комисар на някои от най-интригуващите мачове в женския, както и на мъжкия турнир. Тя бе на масата на четвъртфинала Испания-Франция при мъжете, както и Сърбия - Австралия от груповата фаза.

Рангелова бе комисар и на драмата между Турция и Испания в четвъртфиналите при жените и полуфинала между Франция и САЩ. Ето и всички мачове, на които Рангелова бе комисар в Рио: Групова фаза жени: Турция - Франция, Бразилия - Испания, Сърбия - Испания, Франция - Беларус, Австралия - Франция, Турция - Япония, САЩ - Сърбия, Австралия - Беларус, Япония - Франция. 

Групова фаза мъже: Сърбия - Австралия, Бразилия - Хърватска, Франция - Венецуела, САЩ - Франция, Нигерия - Бразилия.

Четвъртфинал, мъже: Испания - Франция Четвъртфинал, жени: Испания - Турция

Полуфинал, жени: Франция - САЩ Финал, жени: Испания - САЩ

В кариерата си на комисар Рангелова има още два финала на световни първенства за жени - 2010 и 2014 г., както и финали на последните две издания на Евробаскет при дамите - 2013 и 2015. През миналата година бе на масата и на финала на Евролига жени през 2015. Била е комисар и на няколко европейски и световни първенства при подрастващите.