Ансамбълът на България по художествена гимнастика не успя да спечели медал при участието си на Световната купа в Баку. Грациите не се пребориха за отличията във финалите на отделните уреди. След като завършиха на 7-о място при съчетанието на 5 ленти, повториха същото класиране и при композицията си на два обръча и три чифта бухалки.

Златните ни момичета допуснаха лека неточност при изпълнението си и бяха оценени на 17.400.

Възпитаничките на Ина Ананиева бяха в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, а това състезание се яви тяхна генерална репетиция преди Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Златният медал на два обръча и три чифта бухалки взе Русия след оценка от 19.000, втори се нареди отборът на Италия с 18.500, а бронзът остана за испанките, които получиха 18.300 точки от съдиите.

Припомняме, че и във финала на композицията на пет ленти грациите ни се класираха на 7-о място след оценка от 17.900. Златният медал при това съчетание взе Израел (18.500), среброто бе за Русия (18.350), а с бронза се окичи Испания (18.250).

Преди ден, в многобоя гимнастичките ни останаха в подножието на първите места, като завършиха на четвърта позиция.