По-малко от 111 километра остават до края на 67-та Обиколка на България, но всичко е възможно да се промени по трасето на последния 4-и етап, който вече е в ход. Колоната потегли в 14:30 ч. от Сливен. 

Последната отсечка може да се окаже ключова за определяне на крайния победител, тъй като първите 11 в генералното класиране са събрани само в 16 секунди. 

В последния етап колоната преминава по пътя Карнобат – Айтос преди да финишира след 17:00 часа пред Общината в Бургас.  

Пред камерата на NOVA Христо Зайков, който е 3-кратен шампион в Обиколката на България, сподели очакванията си за последните състезателни километри.

"Всеки етап е деликатен и не трябва да се подценява. Днес интересите на различните отбори са най-различни. Има хора, които тръгват за победа, други тръгват за фланелка, другите искат крайна победа. Няма да е лесно, вятърът ще е насреща и ще бъде още по-трудно да се контролира състезанието. Нашата цел е да спечелим етапа. Може би аз съм още по-мотивиран от моите състезатели, защото това е родният ми град. Но и да не се случи, ще продължим да се борим. С цялото си сърце желая да завършим с победа", призна Христо Зайков. 

Lap.bg
63 снимки

"Мисля, че отборът на "Востер" е достатъчно солиден и ще запази преднината на състезателя си. Битката ще бъде повече за разместванията отзад, в топ 10. Това ще е трудно, защото маршрутът и вятърът не го предразполагат, но това може и да се промени, така че битката ще е по-скоро за спечелване на етапа."

"Горд съм, че отново започваме изданието на Обиколката на България. Не искам дори да си мисля, че отново някога ще прекъсне. Сигурно има доста критики, но идеални неща няма. Да се подготви такова събитие за 2-3 месеца, е нещо голямо. Дори да има пропуски, аз съм окуражен и съпричастен с новото ръководство, което има желание. Трябва всички да мислим в една посока и българското колоездене може да се върне на едно добро ниво в световното колоездене", завърши Зайков.