При изключително горещо време и множество атаки протече етап 3 от 67-ата Международната колоездачна обиколка на България. За пореден ден има и нов лидер в състезанието, ето и подробностите:

Близо 40 градуса показваше термометърът, в някои участъци, по отсечката от Пловдив до Сливен, но това не попречи за успешното представяне на колоездачите.

Първоначално група от десетима, която се бе откъснала на над 2: 30 минути, беше догонена край Стара Загора. При нова атака след града се стигна и до бягството на преследващия челото Хавиер Серано и Якуб Кажмарек. Двамата обаче бяха прибрани от основната група около 20 km преди финала.

Нови опити за атака също бяха прихванати и така със спринт за победата, в най-дългия етап от над 150 km, се пребори французинът Пиер Барбие от "Нипо Делко". С жълтата фланелка вече е полякът Патрик Стож от "Востер", който заради секунди бонификация изпревари Алесандро Барони.

„За мен беше много важно днес да взема секундите бонификация, за да се реванширам за вчерашното наказание, което получих и да си върна жълтата фланелка. Щастлив съм от постигнатото и утре ще дам всичко от себе си, за да спечеля Обиколката”, коментира новият лидерът в генералното класиране Патрик Стож.

Днешният етап ще се запомни и с куриозен момент, след като кон се озова по трасето секунди преди основната група да премине през село Ракитница. Животното обаче беше хванато навреме и не попречи на състезанието.

Проблем обаче имаше с охраната на маршрута в Сливен, защото почти до идването на колоната трафикът не беше спрян, но за щастие до инциденти не се стигна.

Утре предстои финалният етап - 111 km до Бургас, като колоездачите се очаква да финишират пред сградата на Общината в морския град около 17:00 ч. Стартът е в Сливен от 14:30 ч.