Най-добрият български гимнастик Йордан Йовчев получи своята „минутка признание“ от Международната федерация по гимнастика (ФИГ). Във фенската си страница в интернет централата отбеляза рекордното участие на Данчо на Олимпийски игри.

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика ще започна участието си на своята шеста Олимпиада тази вечер с квалификациите в надпреварата. Очаква се след 22 часа българско време Йордан Йовчев да зарадва родните фенове с чудесно изпълнение, което да го изпрати на финалите на халки.

ФИГ публикува кратък клип с ключови моменти от кариерата на българския национал, както и интервю на български език, направено в залата, в която се подготвяше за Игрите в Лондон на базата на стадион „Раковски“.

„Аз ще съм най-възрастният гимнастик на Олимпиадата и вече виждам много нови лица на състезанията, които не познава. Но идват и много от старите гимнастици, големи звезди, които са се оттеглили или работят в телевизии“, споделя Данчо Йовчев.

„Само да бъда на шеста Олимпиада за мен ще е супер. Не искам да изглеждам зле, не мога да си позволя да изглеждам като аутсайдер на състезанието. Ох, да, да последна Олимпиада ще е това. Не знам, но да, мисля, че да, това ще е последната. Може и да ми липсва гимнастиката, но няма накъде повече, макар че мога да играя още“, допълни още Йордан Йовчев.

Българският гимнастик заслужи да бъде знаменосец на родната делегация по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри.