Старши треньорът на Ваня Стамболова – Георги Димитров, намери причината за нещастното отпадане на неговата състезателка още в сериите на 400 метра с препятствия на олимпийския турнир по лека атлетика. Българската състезателка падна още на първото препятствие, непосредствено след старта.

“Да, видяхте, тя на загрявката показваше добри резултати, нямаше проблеми. Сега видяхте какво стана. Проблемът е, че когато прави загряващото бягане, тя трябва да има 5-6 минути, за да си почине. Тук тя тръгна, аз я видях, с бързи крачки и не успя да се добере до първото препятствие. Понеже нямаше време да почине от загряващите препятствия. Съкратиха им със 7-8 минути загрявката. Това е голям гаф за организаторите. Но голяма трагедия за нас”, сподели наставникът.

“Ние не, че имаме проблеми, но тя е с най-ниски габарити и трябва точно всеки сантиметър да дойде в ритъма. При нея това беше малкото камъче, което й попречи, иначе е в добро състояние – кракът й бе обезболен, а засега не знаем какви други поражения има. Тя удари и друго препятствие, утре ще се разбере какви други поражения има”, добави Георги Димитров.

“Трагична година. Супер подготовка, а сакатлък. Но тук има логично обяснение, защото тя и друг път е имала проблеми, но даже и на обратния крак да й дойде препятствието, пак се оправя. Тук, в случая, нямаше време, тя беше уморена”, завърши специалистът.