Лекоатлетката Ваня Стамболова отпътува днес за олимпийските игри в Лондон, където ще стартира в бягането на 400 метра с препятствия.

Стамболова получи контузия на глезена преди около два месеца и пропусна европейското първенство в Хелзинки (Финландия) през юни.

"Чувствам се по-добре, но напълно здрава не може да се каже. Още изпитвам болки в левия глезен, но съм доста по-добре. 40 дни не съм тренирала. Докато разберем каква е контузията отне доста време. После бях в ботуш 10 дни, което попречи изобщо да тренирам. Препятствия бягах последната седмица и половина. Въпреки болките, който имам, съумях да се подготвя. Разбира се състоянието ми не е това, което беше преди месец. Една такава травма има всеки един спортист", заяви лекоатлетиката.

Тя добави, че в момента не се намира в оптимална физическа форма.

"Всяко следващо бягане ще бъде един успех за мен, тъй като допреди 20 дни дни бях в ботуш, а сега отивам на олимпиада. Това е доста голямо постижение. Всеки полуфинал или финал за мен лично ще е успех. Аз винаги съм била в световния елит и когато се случи такова нещо една седмица преди европейското първенство последствията са тежки. Много исках да участвам на европейското първенство и да стана отново европейска шампионка на 400 метра с препятствия. Олимпиадата е най-големият форум, винаги има изненади. Преди един месец дори щях да бъда в амбиция за европейска шампионка, но в момента лично аз не знам какво е моето състояние, месец и половината не съм участвала на състезания", добави Стамболова, която ще дебютира на олимпийския игри.