Безплатна халба бира обещават на своите посетители собствениците на много пражки питейни заведения, където се предават на живо състезанията от летните олимпийски игри в Лондон, ако чешки спортист спечели медал по това време.

Собствениците на бирарии, кръчми и ресторанти прибегнаха към тази необичайна мярка заради крайно малкия интерес на посетителите към лондонската олимпиада като цяло и към представянето на чешките олимпийци в частност.

Чешките средства за масова информация съобщават, че в страната не се забелязва особен интерес към олимпиадата и че интересът на чехите към футболните битки на Евро 2012 е бил много по-голям, независимо от ранното отпадане на чешкия национален отбор.

Повечето от посетителите, влизащи в тези горещи летни дни в пражките питейни заведения, не само не се интересуват от олимпийските състезания, но дори и молят да се намали звука на телевизиорите, предаващи олимпийските битки в Лондон.

Чехия замина за Лондон със 133 спортисти, които се надяват да спечелят 6 медала. Но засега нито един чешки спортист не е дал повод на собствениците на бирариите в Прага да черпят своите посетители с безплатна халба бира...