Личният треньор на Силвия Митева – Силвия Митева-старша, заяви преди отпътуването за Олимпиадата, че предварително за медали в художествената гимнастика не може да се говори. Грацията ни беше изпратена от няколко малки гимнастички, пристигнали от Русе, специално за да изпратят талантливата ни състезателка за Лондон.

„След това изпращане не мога да кажа, че настроението е лошо, напротив. Подготвени сме, работихме страшно много. Буквално работихме за медали, но за такива неща в нашия спорт не може да се говори. Важно е да си изработиш нещата докрай, да ги пресъздадеш по най-добрия начин, да си удовлетворен от това, което си свършил, а оттам-нататък, съдиите каквото решат, това ще бъде“, сподели Митева-старша.

„Доволна съм от подготовката. Да, изглежда добре, има си болежки, като всеки един спортист на високо ниво“, добави треньорът.

Запитана, дали носи със себе си нещо за късмет, Силвия Митева-треньор отговори: „Винаги с мен нося икони, но това не е за късмет, а защото наистина сме вярващи и смятаме, че каквото Бог ни отреди, това ще бъде.“